Wat

Wat is Musculoskeletale Geneeskunde

Musculoskeletale Geneeskunde is de nieuwe naam voor Orthomanuele Geneeskunde.

Musculoskeletale Geneeskunde is het vakgebied dat zich richt op de behandeling van klachten van, of gerelateerd aan het bewegingsapparaat. In veel gevallen is de arts Musculoskeletale Geneeskunde in staat de klachten te verhelpen, zonder operaties of ziekenhuisopname. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten weer in staat pijnvrij te bewegen.

Pijn in uw rug, nek of gewrichten: het schiet er soms plotsklaps in door een verkeerde beweging of val. Of het vindt sluipend zijn weg door de jaren heen. U hoeft er niet mee te blijven zitten. Een arts Musculoskeletale Geneeskunde is namelijk in veel gevallen in staat uw klachten te verhelpen zonder operatie of ziekenhuisopname. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten in staat weer pijnvrij te bewegen.

Pijnklachten

Of ze nu chronisch zijn of acuut, pijnklachten kunnen u behoorlijk belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Soms is pijn zó belastend dat het lichaam zich probeert aan te passen en een andere houding aanneemt om de pijnlijke plek te ontzien. Deze vorm van compensatie door spierspanning kan weer leiden tot andere klachten. De pijn verplaatst zich en er ontstaat een vicieuze cirkel.

U kunt zich voor onderzoek en een diagnose melden bij uw huisarts. Deze zal u in de meeste gevallen voor verdere behandeling doorverwijzen naar een specialist in houding en beweging. U kunt echter ook direct in contact treden zonder tussenkomst van uw huisarts.

Informatie

Deze website informeert u over alle aspecten van Musculoskeletale Geneeskunde en onze praktijk te Lelystad.

Op de website mskzorg is nog meer informatie beschikbaar. U kunt hier ook een vergoedingenoverzicht vinden van de zorgverzekeraars.

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie over onze praktijk gebruik dan het contactformulier op onze website. Hier staan ook onze contactgegevens voor het maken van een afspraak.